Першим абонентом мобільного зв'язку в Україні став перший президент 28 років тому. Про це повідомляє портал ТСН.

Мобільний телефон з'явився в 1983 році, а прийшов в Україну через десять років. Коштував він неймовірно дорого і становив сто п'ятнадцять місячних окладів.

Першим українським абонентом був Леонід Кравчук. У 1993 році він зробив перший дзвінок на території нашої країни.

У першого українського абонента і першого українського президента вже була пізня модель. Саме Леонід Кравчук зробив стартовий дзвінок з мобільного в Україні в 1993 році.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

мені було 65 років. Я вперше в житті тримав в руках мобільний телефон
, - повідомив він.

Тоді він подзвонив послу України в США. Більше того, перший президент України зазначив, що не вірив у можливість подібного "дива". Він був вихований на телефонах і таксофонах.

Перший час по всій Україні було всього лише десять абонентів мобільного зв'язку. Однак у новому тисячолітті все кардинально змінилося: тепер стаціонарні телефони зникають, а мобільники перетворилися на потужні міні-комп'ютери.

З цієї причини Леонід Кравчук отримав телефон у подарунок і ні з ким не користувався - українському президенту було банальному нікому дзвонити.

Раніше повідомляли, Леонід Кравчук у реанімації підключений до ШВЛ-ЗМІ.

Як повідомляв Знай.иа, Леонід Кравчук переніс серйозну операцію на серці: що відомо про стан екс-президента.

Знай.иа писав, Зеленський вніс у Раду невідкладний законопроект: "поставити крапку...".