Стало відомо про те, що в Одесу до Дня Незалежності прибув унікальний поїзд, який виготовлений в стилі Хогвартс-експреса в Америці ще за часів війни.

Кілька днів тому по мережі почали з'являтися перші кадри цього поїзда, і виглядало це вражаюче. Зараз же, на нього можна подивитися зблизька.

Привезли його на територію СРСР з США ще в 1944 році, в рамках Другої світової війни, і називається він по правильному декапод. Він має п'ять пар приводних коліс, і пару у вигляді візка спереду.

Варто відзначити, як і всі старовинні паровози, він виділяє величезну кількість диму, а також видає досить гучний гудок. Зараз експонат вважається екскурсійним. Такий вид локомотива-єдиний в Україні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Помилуватися ним може кожен бажаючий, лише потрібно прийти на вокзал в Одесі, де він і розташовується.

Роман Козловський писати, що було б круто, якби такий паровоз можна було б використовувати для туристичних цілей, однак, це практично неможливо, так як задоволення не з дешевих:

"Ось, наприклад, для його розігріву потрібно витратити близько 2 тонн вугілля. А прогін з Києва до Одеси зажадає 15 тонн вугілля. Сьогодні ціна однієї тонни вугілля приблизно 4000 грн. А плюс робота машиніста і кочегара, величезна кількість мастильних матеріалів, оренда пасажирських вагонів і т.д. і т. п. загалом, квитки на такий поїзд будуть коштувати ну дуже недешево".

Після недовгої служби на радянських залізницях його законсервували і зберігали на базі в Казахастані. Як і переважна кількість подібних паровозів, в 90і його збиралися відправити на утилізацію, однак, група ентузіастів з України його викупили, і перегнали на базу в Цвєтково.

Раніше повідомляли, електричка збила людину під Одесою: людей випустили йти пішки, залізницю оточили медики.

Як повідомляв Знай.ua, харків'яни на вокзалі потрапили в пекельну парилку без квитків: каси закриті і черга без кінця.

Знай.ua писав, розчарований пасажир показав, як виглядає люкс від "Укрзалізниці": "у вагоні + 80, вікна не відкриваються".