Тарифи на комунальні послуги злетять вгору вже з осені. Про це повідомляє портал 112.

Тарифи України вже сильно зросли в цьому році. За 2021 платіжки за комуналку збільшилися на 56%. Так, нарахування за комунальні послуги з урахуванням електроенергії в квітні 2021 року склали 17,8 млрд грн. Це на 56,1% більше, ніж у квітні 2020 року (11,4 млрд грн). Заборгованість населення України склала 74,3 млрд грн.

Тим не менш, підвищення тарифів не зупиняються. Так, за останнім прогнозом КМДА, ціни на ці послуги можуть зрости на 30-40%.

Поки невідомо, наскільки сильно злетять тарифи на електрику, проте воно буде разом з підвищенням утримання прибудинкових територій, центрального водопостачання та водовідведення.

Комунальні послуги, кадр з відео
Комунальні послуги, кадр з відео

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зокрема, з жовтня в ряді багатьох міст вартість опалення та гарячої води зросте на тридцять-сорок відсотків. Про це розповів заступник КМДА Петро Пантелєєв.

Крім цього, очікується підвищення тарифів на тепло. Вона становить 2151,77-2433,90 грн / кв. м за 1 гігакалорію в залежності від типу приєднання будинку. Гаряча вода коштуватиме приблизно 109-122 гривень за кубічний метр.

Нагадаємо, раніше птримати пенсію через банк або "Укрпошту": українцям розповіли, як змінити спосіб виплати грошей

Як повідомляє портал "Знай.uа" пенсіонери отримають надбавку в 150 гривень, але навіть ці гроші нарахують не всім: кому пощастить

Також "Знай.uа" писав, що пенсіонерів попередили про зміни у виплатах та оплаті комуналки: інструкція від Укрпошти