Чоловік проплив двадцять кілометрів з острова Кушнаїр до берега Японії і попросив політичного притулку.

Підозрілий чоловік був помічений місцевими жителями в місті Сибецу. Коли до нього звернулися, він розповів, що не має паспорта при собі. За його словами, він громадянин Російської Федерації, який приплив з острова Кушнаїр. Цю ж версію він озвучив і японській поліції, після чого попросив притулку, передає портал Yomiuri.

Російська сторона зазначає, що влада Японії відмовилася надавати офіційну інформацію про приплив чоловіка.

Як повідомив керівник відділу імміграційного контролю в місті Саппоро, у якого у віданні перебуває дана справа, він не може співпрацювати з генконсульства Російської Федерації у відсутності вказівок керівництва в столиці, а також через непідтверджене громадянство чоловіка.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відзначимо, що на даний момент Острів Кушнаїр є спірною території. Він знаходиться в Сахалінській області, проте дана територія була територією Японії до Другої світової війни.

На даний момент Японія оскаржує право Росії на володіння даним регіоном.

Нагадаємо, що мвже Катерини Кухар Олександр Стоянов врятував зубатенького дитинча акули: "до останнього боролася за життя"

Як повідомляв Знай.uа, "Справжній дракон": вчені дістали з давніх пісків гіганта з 7-метровими крилами, замість пащі-спис

Також портал Знай.uа писав, що вт " мур " до "кусь" - один крок: чому кішки пестяться, а потім кусають