Адвокат Олександр Моргун розповів, як українцям повернути гроші, які вони «випадково» відправили на карту шахрая.

Про це він написав у Instagram.

«Найдієвіший спосіб повернути кошти, сплачені шахраєві. Коли ти заплатив за товар або послугу аванс у повному розмірі, чого я взагалі робити не рекомендую – ніколи», - зазначив Моргун.

Юрист рекомендує при покупці користуватися " ОLX-доставкою» або іншими подібними функціями. Якщо гроші вже сплачені, повернути їх, за словами правозахисника, можна завдяки позову до суду за статтею 1212 Цивільного кодексу України. За словами Моргуна, це рішення може підійти при будь-якому випадку, коли людина випадково перерахувала гроші на карту шахрая.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Юрист зазначив, що згідно з Цивільним кодексом України, якщо одна людина заплатила гроші, а продавець не надав нічого натомість, то покупець може зажадати повернення коштів. Це твердження засноване на пункті 3 частини 3 статті 1212 Цивільного кодексу України.

Раніше Моргун обрушився з критикою на деяких молодих юристів, назвавши їх майстрами «порішати» і «доставщиками хабарів». На його думку, молоді юристи в Україні, відразу починають дізнаватися, яким чином все "порішати", ще до знайомства з матеріалами справи.

Правозахисник підкреслив, що на думку частини юристів, гроші забезпечують хороші зв'язки, справи без програшів, швидкий, прогнозований результат. Моргун повідомив, що система хабарів відімре, а за нею і здатність такої людини мислити, братися за голову знову буде важко. Людина, яка звикла давати хабарі і вирішувати завдання, покладаючись на експертизу, в одному не з'єднаються.

Нагадаємо, що українцям показали жебрацькі зарплати медиків

Як повідомляв портал " Знай.ІА", адвокат вважає, що Медведчук повинен бути виправданий

Також "Знай" писав, що робити, якщо розбили посуд в кафе