Рада дуже довго чекала появи на світ свого синочка Любомира. Але, коли він з'явився на світ всі думки про щасливе материнство розбилися в один момент, адже у її сина виявилося рідкісне генетичне захворювання і зараз він живе без частини мозку.

Про це повідомляє TUT.BY на youtube-каналі.
Вже на третій день життя хлопчик поїв і заснув. Спочатку в цьому не було нічого незвичайного, але через 5 годин ні медики, ні батьки не змогли розбудити усміхненого малюка.
Хлопчика екстрено забрали в реанімацію, там він провів 14 днів, переживши 2 зупинки серця. У виписці лікарі написали: гіпоксія (кисневе голодування) і гіпоглікемія (нестача глюкози в організмі). А трохи пізніше прийшов аналіз на генетичні захворювання, де молоді батьки побачили дивні літери MCADD. Після цього лікарі не давали хлопчику жодних шансів.

Жінка розповіла про сина з MCADD, скріншот із відео
Жінка розповіла про сина з MCADD, скріншот із відео

"25% у світі з таким діагнозом доживають до двох років саме через нічні голодування, коли батьки думають він так добре спить, навіщо його будити", - розповіла мама хлопчика.

MCADD генетичне захворювання, при якому у людини виникають проблеми з розщепленням жиру для використання в якості джерела енергії. Лікарі знизували плечима і не могли дати практично ніякої інформації, адже в Україні він єдиний з таким захворюванням.
Для того, що жити Любомиру потрібно харчуватися кожні 2 години, сильно не витрачати енергію, не перебувати на спеці і не вживати в їжу заборонений для нього продукт — кокос. Недотримання цих правил може виявитися смертельним.

Жінка розповіла про сина з MCADD, скріншот із відео
Жінка розповіла про сина з MCADD, скріншот із відео

"Мозок постраждав дуже сильно. У нас через це з'явилася мікроцифалія, вона не лікується. Це маленька голова і вона зупинилася в рості. Через це страждає зір в майбутньому. Нікуди рости мозку і він впирається просто в череп", - розповіла вона.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, що новонароджене немовля змусило лікарів не повірити очам, мати кинула в пологовому будинку: "відмовилася від сина, в дужках - від дочки"

Як повідомляв Знай.ua , молода Українка померла під час пологів на руках у байдужих лікарів: малюк ніколи не поцілує маму.

Знай.ua писав, у Чернівцях нарешті згадали про незрячих пацієнтів, у мережі-свято: "таке вперше".