Значна частина українців у недалекому майбутньому може залишитися без пенсій. До такого невтішного висновку, який точно не порадує громадян України, дійшли експерти.

Практично всі прогнози щодо демографічної ситуації в Україні та майбутнього її пенсійної системи виявилися досить похмурими. Це, зокрема, й прогноз Міжнародної організації праці. Адже згідно з підрахунками її експертів, вже через 30 років орієнтовно 60% пенсіонерiв можуть залишитися без своїх пенсійних виплат.

Небезпека виникнення такої невтішної ситуації пояснюється тим, що зараз в Україні відсутня реальна пенсійна реформа. Згідно зі статистикою на сьогодні в Україні лише 36% працездатних громадян у віці від 15 до 64 років справно роблять всі необхідні внески для нарахування пенсійних виплат.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Проте, такі скромні цифри вже через 30 років можуть призвести до сумних наслідків. А саме до того, що 60 відсотків громадян пенсійного віку просто залишаться взагалі без будь-яких виплат.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Експерти з МОП вказують на відносно невелику частку населення в робочій силі. Цю ситуацію пов'язують з високим рівнем безробіття, особливо серед жінок і молоді. Крім того, багато українців уникають офіційної реєстрації внаслідок неформальності й суттєвого заниження заробітної плати.

Український уряд, щоб розв'язати цю проблему, запропонував ввести накопичувальну пенсійну систему. Водночас експерти відзначають, що дії уряду несвоєчасні. Вони пояснюють, що другий рівень пенсійної системи необхідно було вводити значно раніше.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Нагадаємо, Володимира Зеленського просять заборонити продаж землі в Україні: належить народу. Українці звернулися з проханням до президента у петиції на сайті глави держави й просять заборонити продаж землі

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент України Володимир Зеленський перед Днем Незалежності віджався на брусах у вишиванці: "Приймайте естафету". Володимир Зеленський взяв участь у челенджіі і показав, на що здатний

Також "Знай.ua" писав, окупанти на Донбасі підозріло затихли перед Днем Незалежності: ЗСУ готові дати відсіч у будь-який момент. Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил