Українцям розповіли про чергову реформу, яка стосується пенсійних виплат. Адже у Кабінеті міністрів вирішили, що з людей пенсійного віку буде стягуватися податок на другу пенсію.

Важливу інформацію про запровадження в України накопичувальної пенсійної системи зібрав "Hyser". Зазначається, що таку систему накопичень пенсії можуть ввести вже в цьому році.

На так звану "другу пенсію" припадатиме податок, який необхідно буде платити через 2 або 3 роки, тобто, до 2024 року. Ці слова підтвердила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

Марина Лазебна повідомила, що зараз Кабінет Міністрів України співпрацює з депутатами, щоб цей законопроєкт було розглянуто якнайшвидше у Верховній Раді. Якщо ж він набуде чинності вже у 2021 році, то перші податки будуть стягуватися у 2024 році.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Пояснюється також, як буде працювати ця накопичувальна система пенсій. Згідно з нею українці збиратимуть по 4% від своєї щомісячної зарплати на рахунку, який вони можуть відкрити у призначеному для цього фонді. Ці гроші будуть інвестовані в спеціальні фонди. Після досягнення 60-тиріччя людина зможе отримувати пенсію зі своїх же накопичень.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Водночас необхідний стаж ніхто не скасовував, людина буде змушена збирати кошти в розмірі 4% протягом 35 років. При отриманні в середньому 15 тисяч гривень щомісяця і виділенні з них по 4% на спеціальний рахунок, друга пенсія зможе сягнути близько 3 тисяч гривень щомісяця.

Проте на сьогодні пенсіонерів ці нововведення ніяк не торкнуться. Важливо знати, що таку реформу колись планували в Європі, але згодом відмовилася, навіть не прийнявши її.

Україна ж ще у 2016 році взяла на себе зобов'язання про соціальні виплати на міжнародному рівні. Але у 2017 році вже була прийнята перша реформа, яка містить підвищення пенсій. Саме через це майбутні виплати пенсій будуть значно обмежені. На цей час йдеться про те, щоб впроваджувати другий обов'язковий рівень для накопичень.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Нагадаємо, Володимира Зеленського просять заборонити продаж землі в Україні: належить народу. Українці просять заборонити продаж землі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський перед Днем Незалежності віджався на брусах у вишиванці: "Приймайте естафету"/ Володимир Зеленський взяв участь у челенджі

Також "Знай.ua" писав, відважний воїн віддав життя за Україну, побратими не стримують сліз: "Богдан був справжнім офіцером". Побратими та рідні попрощалися з полеглим воїном