У Хайбуллінському районі Башкирії місцеві жителі стали свідками незвичайного явища - вогняного смерчу.

Відразу кілька вогняних смерчів в російському регіоні зняли очевидці. Місцеві жителі стверджують, що ніколи раніше такого не бачили. Як відомо, Башкирія останнім часом дуже страждала від аномальної спеки, наслідки якої можна побачити на кадрах. Рятувальники заявляли, що вогонь швидко наближається до селища Бурибай в Хайбуллінському районі. Справитися з пожежами поки не виходить.

На записі видно, як стовп густого пилу закручується в воронку і піднімається високо в небо. Очевидець встиг зняти це явище, проїжджаючи на автомобілі.

"Пожежа в Хайбуллінському районі, до селища Бурибай наближається. З глузду з'їхати, я такого не бачив ще. Смерчем крутить, горить", - сказав чоловік.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Співробітник російського центру погоди "Фобос" Євген Тишковець дав пояснення даному природному явищу.

"В даному випадку вогняне торнадо виникло в результаті злиття декількох пожеж. Це за масштабами міні-вогняне торнадо або міні-вогняний смерч – природне явище, яке утворюється об'єднанням декількох вогнищ загорянь. Повітря над цими пожежами починає сильно нагріватися, піднімається вгору, потім в цей процес втягуються холодні повітряні маси з периферії. Відбувається обертання повітря з ураганними швидкостями", - розповів Тишковець.

Варто зазначити, що раніше в серпні повідомлялося, що в Башкирії загорілися села. Місцевих жителів закликали приготуватися до евакуації. Вони розповідали, що самі вийшли на боротьбу зі стихією, але людей і техніки не вистачало. Рятувальникам довелося евакуювати понад 70 дітей з однієї з баз відпочинку через задимлення від природної пожежі.

пожежа в селі, фото з ufa.mk

Нагадаємо, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною

Як повідомляв Знай.uа, мощний торнадо перетворив країну на руїни: будинки зруйновані, оголошено НП

Також портал Знай.uа писав, що українські рятувальники прославилися в Греції і Туреччині, кинувшись в найгірше полум'я: "Якби не вони, все б згоріло"