У п'ятницю, 20 серпня, погода обіцяє бути сонячною і сухою на більшій частині території країни, однак, синоптики оголосили жовтий рівень небезпеки в деяких регіонах, все через грозові дощі, град і шквальний вітер 15-20 м/с. Негода охопить східні, південні та місцями центральні області.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +23 до +26 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +12 до +14 градусів.

У центральних областях температура вдень від +25 до +28 градусів, вночі – від +13 до +16 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +24 до +28 градусів, а вночі – до +16.

У східних регіонах – вдень від +25 до +30, вночі – від +14 до +18. На півдні температура повітря - від +25 до +28 градусів вдень, нічна – до +17 градусів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Погода на 19 серпня, фото Укргідрометцентр

Погода на 20 серпня, фото Укргідрометцентр

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що завтра короткочасні дощі та грози пройдуть у східній частині України, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в Криму. На решті території опади малоймовірні завдяки антициклону Fridoline.

Народний прогноз погоди на 20 серпня в Україні

У цей день вшановується пам'ять святого Марина воїна; преподобного Пимена Печерського. У народі існувала така приказка щодо цього дня: "Пимени-Марини - не шукай в лісі малини". З цього дня припиняються літні грози і починається листопад берези. У колишні часи помітили, якщо в цей день лелеки готуються до відльоту, то осінь буде холодною.

Нагадаємо, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною

Як повідомляв портал Знай.иа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.иа писав, наскільки спека в Україні підніметься через 30 років: прогнози експертів.