В Україні змінили визначення “вкладу” та правила розрахунку суми відшкодування коштів вкладників. Про це повідомляють у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Причиною такого кроку стали зміни в чинному законодавстві. Крім того, зміни торкнулися і правил розрахунку суми, яка має підлягати відшкодуванню.

Як вказується у статті 2 Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, вклад – це кошти в готівковій або безготівковій формі у валюті України або в іноземній валюті, які були залучені банком від вкладника (або адресуються вкладнику) на умовах договору банківського рахунку, банківського вкладу (депозиту). Сюди ж включено нараховані відсотки на ці гроші.

Каса Приватбанку. Фото: Мінфін
Каса Приватбанку. Фото: Мінфін
Каса Приватбанку. Фото: Мінфін

Відтепер Фонд, як і раніше, гарантуватиме вклади фізичних осіб разом із нарахованими відсотками, однак кошти за ощадними та депозитними сертифікатами відшкодовувати не буде.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Зміни торкнулися також правил розрахунку суми відшкодування коштів вкладників:

  • У Фонді відшкодують кошти в розмірі вкладу, в тому числі й відсотки, станом на кінець дня, що передував дню початку процедури виведення Фондом банку з ринку;
  • перераховувати валютні вклади в національну валюту будуть за офіційним курсом НБУ, встановленим на кінець дня, що передував дню початку процедури виведення банку з ринку.

Нагадаємо, залишитися без грошей на карантині - українців застерегли від заощаджень у доларі та гривні.

Як повідомляв "Знай.ua", оскаженілі батьки побили медсестру прямо в лікарні, від поліції нуль допомоги.

Знай.ua писав, радикал Ляшко показав свої страждання і закликав українців цінувати кожну мить: "Треба посміхатися"