В Україні ухвалили низку нових дорожніх знаків, серед яких «Платна дорога», «Зарядка електромобілів» та інше. Відповідне рішення озвучили в "Укравтодорі".

Діяти нові знаки на українських дорогах почнуть вже з 1 листопада цього року. Учасникам дорожнього руху доведеться звикати до нових позначень.

Серед змін у стандартах безпеки в частині "Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні", які почнуть діяти з осені 2021 року, такі:

  • зображення дорожніх знаків привели у відповідність з Конвенцією про дорожні знаки та сигнали, їхній перелік доповнили новими дорожніми знаками;
  • відповідно до вимог нових стандартів, змінили вигляд самих знаків;⠀
  • введено нові дорожні знаки: "Автозаправні / Електрозарядні станції", "Місце для зарядки електромобілів", "Платна дорога", "Кінець платної дороги".

Фото: "Укравтодор"
Фото: "Укравтодор"

Фото: "Укравтодор"
Фото: "Укравтодор"

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще
  • З’явиться дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.
  • Для велотранспорту також введуть ряд дорожніх знаків, які регулюватимуть його рух.

Дорога, фото Знай
Дорога, фото Знай

Трохи зміняться шрифт на знаках, форма стрілок, з’являться символи, що позначатимуть центра населеного пункту чи річку.

Раніше повідомляли, кияни поскаржилися на знущання комунальних служб: "Води немає 2 роки, але платіжки приходять регулярно".

Як повідомляв Знай.uа, з'явилися подробиці загибелі курсанта і дівчини у Львові: "Познайомилися в мережі і відразу закохалися".

Знай.uа писав, у Харкові комунальники хотіли полагодити дорогу, а замість цього знесли знаки: "Велике будівництво".