На Гаїті місцева влада зробила нову офіційну заяву про майже 1300 жертв потужного землетрусу, який буквально бив і хитав острів в суботу, 14 серпня. Відомо, що приблизно 5700 осіб отримали поранення і травми різної тяжкості.

Про це стало відомо завдяки повідомленню американського телеканалу і служби новин CNN.

Землетрус на Гаїті, фото: GettyImages
Землетрус на Гаїті, фото: GettyImages

"Кількість жертв зросла до 1297 осіб", – заявили в місцевому управлінні захисту населення, уточнивши, що основна маса жертв – в департаментах Південь, Гранд-Анс і Ніпп.

Землетрус на Гаїті, фото: GettyImages
Землетрус на Гаїті, фото: GettyImages

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Також канал повідомляє, що медики не встигають надавати всім допомогу, а завали продовжують розбирати. Ймовірно, число загиблих зросте ще більше. Проте цей землетрус був набагато менш руйнівним, ніж 11-річної давності.

Землетрус на Гаїті, фото: GettyImages
Землетрус на Гаїті, фото: GettyImages

Влада країни каже, що землетрус магнітудою 7,2 бала завдав "великої шкоди", там оголошено надзвичайно положення на місяць. Епіцентр землетрусу знаходився в 12 км від міста Сен-Луї-дю-Суд. Поштовхи відчувалися в густонаселеній столиці країни Порт-о-Пренс, що знаходиться приблизно в 125 км від епіцентру.

Землетрус на Гаїті, скріншот: Telegram
Землетрус на Гаїті, скріншот: Telegram

США санкціонували "негайну реакцію", щоб допомогти Гаїті, і сказали, що вони працюватимуть над підтримкою зусиль з оцінки збитку і допомоги постраждалим.

Геологічна служба США повідомила, що цей землетрус більш потужний, ніж вразив Гаїті в 2010 році, в результаті якого загинули від 220 000 до 320 000 чоловік. Країна досі відновлюється після нього.

Однак нинішній землетрус стався в менш густонаселеній частині країни. Зараз число загиблих становить 304 людини, але оцінити точну кількість жертв неможливо. Передбачається, що їх буде більше.

Раніше повідомляли, метеорит впав на охоплену лісовими пожежами Туреччину: "Це НЛО".

Як повідомляв Знай.uа, Аляску лихоманить від найпотужнішого в 2021 році землетрусу, Тихий океан під загрозою цунамі.

Знай.uа писав, величезний смерч під Одесою ледь не "вигнав" Чорне море з берегів: екстремальний момент спіймала камера.