14 серпня 2021 року група з кількох людей вирушила в гори, щоб вперше зійти на Говерлу.

Туристи вибрали один з найпростіших маршрутів і рухалися невеликими компаніями — 6-річний Олексій з бабусею, а інші були попереду. Іноді малюк бігав до тітки і дядька, і потім повертався назад. Але в якийсь момент пенсіонерка помітила, що дитини немає.

Пошуки 6-річної дитини, фото: Telegram
Пошуки 6-річної дитини, фото: Telegram

Христина Перцович — керівник пресслужби Управління ДСНС в Івано-Франківській областi — зазначила, що бабуся думала, дитина йде попереду з її дочкою і зятем. Але потім, коли зрозуміли, що його немає, почали самостійно кликати і шукати на допомогу. До рятувальників родичі дитини звернулися лише о 22:50, хоча загубився хлопчик десь о 15: 30.

Олексій Стефанцев запам'ятає на все життя перше сходження на Говерлу, бо йому довелося більше доби провести в горах поодинці, без їжі і води. І благо його знайшли волонтери, бо відразу ж підняли всі служби, включаючи кінологів, рятувальників і поліцейських.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пошуки 6-річної дитини, фото: Telegram
Пошуки 6-річної дитини, фото: Telegram

Сім пошукових груп ретельно обстежили місцевість. У підсумку на пошуки малюка вирушили понад 200 осіб, 25 одиниць техніки, багато собак і квадрокоптер. Як кажуть рятувальники, ситуацію ускладнював ріст дитини, бо у високій траві та заростях було не так просто її помітити.

У підсумку знайшли його наступного дня, 15 серпня о 19:27. Він недалеко відійшов від місця, де загубився, але в протилежному напрямку. Олексій не був переляканий. Тримався спокійно і не потребував допомоги фізично. І навіть знайшов собі гілочку, щоб відбиватися від диких тварин.

Нагадаємо, при підйомі на Говерлу туристи втратили 6-річного хлопчика: пошуки йдуть другий день, задіяні всі

Як повідомляв "Знай.ua", турист заблукав на Говерлі, знайшли глухою вночі: "Йшов синім..."

Знай.ua писав, посадили на повідок біля шезлонгів: на пляжі Одеси побачили маленького леопарда