Зовсім недавно в одному з магазинів в АТБ стався мовний конфлікт.

Про це повідомив письменник, музикант і журналіст Павло Коробчук на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Чоловік зазначив, що за ним у черзі був п'яний громадянин, який бажав придбати чотири банки пива.

Магазин, скріншот із відео
Магазин, скріншот із відео

Касирка виконує всі вимоги і розмовляє українською мовою. Вона говорить йому кінцеву суму по чеку - 72.30 грн.

"Я хочу розмовляти російською!",- каже він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Після цього працівниця АТБ зазначає, що йому ніхто не забороняє говорити російською мовою. Тоді як "синій" покупець вимагає покликати адміністратора. Касирка повторює йому, що він може спокійно говорити тією мовою, якою зручно. Але згодом п'яний українець вже збирається викликати поліцію.

Скрін, відео YouTube магазин
Скрін, відео YouTube магазин

Він каже, що зараз просто візьме пиво і спробує піти, але дівчина вже покликала охорону на допомогу. Тоді як п'яний чоловік запитав, чому до нього так погано ставляться.

"Який я чоловік? Я - Кобзар! А син у мене Степан! Я не зрозумію, чому я говорю по-російськи, а до мене погано ставляться... Скільки з мене?", - заявив він, а згодом все ж сплатив товар і пішов, обматюкавши всіх людей навколо.

Нагадаємо, оскаженілий поляк накинувся на українців через мову, Слухати гидко: "О ку*ва!"

Як повідомляв "Знай.ua", не тільки "Свати" і "Дизель шоу": канали та фільми переходять на українську, які санкції чекають на порушників

Знай.ua писав, У Харкові продавщицю звільнили після образи мови: "Українського тут не буде"