Стало відомо, в якому режимі запрацюють українські школи з 1 вересня 2021 року.

Про це розповів міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі телепередачі "Сніданок з 1+1" і на особистій сторінці в Telegram. Він почав з нагадування, що до початку навчального року залишилося зовсім небагато часу, всього два тижні. Тому зараз разом з представниками МОЗ вони розробляють всілякі варіанти організації навчального процесу.

Скрін, відео YouTube школа
Скрін, відео YouTube школа

Це робиться для того, щоб освіта була безперервною і відбувалася в безпечному середовищі на тлі пандемії коронавірусу (COVID-19) у світі та Україні, зокрема.

"Зараз планується, і нам би звичайно хотілося, щоб діти 1 вересня почали навчання в повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні", - зазначив Сергій Шкарлет.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

"Зелений" рівень безпеки в регіоні дозволить школярам відвідувати навчальні заклади в очному форматі, але за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів. Далі все залежить від вакцинації персоналу. Тільки при 80% щеплених працівників школа продовжить повноцінну роботу при переході на інші рівні (жовтий, помаранчевий і червоний).

Навчання у школі, кадр з відео
Навчання у школі, кадр з відео

"Хочу акцентувати, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо навчальний заклад не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана або дистанційна) і діти будуть продовжувати навчання", - додав міністр освіти.

Нагадаємо, Covid-19 в Україні пішов на спад, медики забули про рекорди: статистика МОЗ на 15 серпня

Як повідомляв "Знай.ua", Стас П'єха зізнався у проблемах 7-річного сина після побиття сусідкою: "Починає мочити всіх, лаятися, трощити"

Знай.ua писав, у Києві 1000 дітей з усієї України взяли участь у VI-му православному фестивалі УПЦ "Божі діти"