Українці, за словами відомого синоптика Наталії Діденко на сторінці в соціальній мережі Facebook, з Понеділка почнеться зовсім несолодка погода, включаючи неприємну спеку і постійне сонце без надії на опади.

Кілька днів громадяни могли насолоджуватися комфортною температурою з невеликим вітром і помірним сонцем, яке не розігрівало повітря більше +23℃ ...+27℃. Про це добре свідчила карта Укргідрометцентру. Проте вже 16 серпня стовпчики термометрів покажуть +30℃ і вище.

У західних регіонах очікується +27℃ ...+32℃ вдень і +15℃ ...+19℃ вночі. У центральних, південних і північних областях ситуація ідентична, ось тільки в Ужгороді, Львові та Луцьку може пройти грозовий дощ. У Криму вночі та вдень опадів не буде, як протягом недільного дня (+30℃ ...+32℃).

"В цілому в Україні антициклон не даватиме особливих шансів на опади, хіба що на заході, сході і в Криму можливі локальні грозові дощі", - заявляє Наталка Діденко.

Температура повітря в Києві буде близько + 31℃ ...+ 33℃ вдень, вночі + 18℃ ...+20℃. Вітер в столиці 3-8 метрів в секунду (південного напрямку). Атмосфера збирається пощадити столицю вже в середу, де пройдуть дощі з грозами і очікується невелике похолодання.

Попередньо в четвер може відбутися масштабне ослаблення спеки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Прогноз погоди на 16 серпня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз погоди на 16 серпня, скріншот: Укргідрометцентр

Нагадаємо, у Львові затопило центр, а вітер зніс дерева: негода повернулася в Україну з новою силою

Як повідомляв "Знай.ua", град, вітер і тропічні зливи: на Україну насувається Лютий циклон з Німеччини

Знай.ua писав, спека не щадить нікого: харків'янка психанула і вийшла гуляти по вулиці в стрінгах