Ще недавно повідомлялося, що бойовики руху "Талібан" продовжують набирати обертів в Афганістані.

Вони захоплювали місто Мазарі-Шаріф на півночі держави, і таким чином здобули контроль над усім регіоном. Про це повідомляє місцевий представник засобів масової інформації (ЗМІ). Корпус національної армії здався першим з урядових сил, а журналісти зазначають, що інші військовослужбовці згодом втратили моральних дух і теж здалися.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

Зараз же стало відомо, що бойовики терористичного угруповання вторглися в столицю Афганістану, і тепер контролюють приблизно 90% всієї території країни. В їх руках тепер знаходяться найбільші міста Мазарі-Шаріф, Герат, Кандагар та інші.

І тому Туреччина, Чехія, Пакистан, Великобританія і багато інших держав евакуюють своїх дипломатів, тоді як Міністерство внутрішніх справ України закликає громадян негайно виїжджати звідти в цілях безпеки.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кабул, Афганістан
Кабул, Афганістан

"У разі загрози життю або здоров'ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, слід невідкладно звертатися в Посольство України в Республіці Таджикистан, в зону відповідальності якого входить Афганістан", - йдеться в повідомленні.

Кабул (столиця) досі незахоплений, а президент США Джо Байден вже заявляє, що американська армія дасть відсіч наступаючим, хоча частина армії Афганістану вже збирається втекти в Узбекистан і відмовилася воювати.

Нагадаємо, біля школи пролунав потужний вибух: десятки загиблих і більше сотні поранених

Як повідомляв "Знай.ua", Роман Бочкала розповів про силу і слабкість Афганістану

Знай.ua писав, ветерани Афганістану стали грозою бойовиків на Донбасі: "Коли ворог біля воріт"