Стало відомо, що, після свого відходу з посади канцлера Німеччини, Ангела Меркель отримає близько 15 тисяч євро пенсії.

Пост вона покине вже восени, так як ще в жовтні 2018 року відмовилася від посади глави Християнсько-демократичного союзу, не претендуючи на місце глави уряду. Про це повідомляє видання Deutsche Welle за інформацією Союзу платників податків ФРН.

Володимир Зеленський і Ангела Меркель. Фото: Українська правда
Володимир Зеленський і Ангела Меркель. Фото: Українська правда
Володимир Зеленський і Ангела Меркель. Фото: Українська правда

Такі гроші жінка отримуватиме через багаторічний стаж роботи в Бундестазі, уряді та на посаді канцлера. Як відомо, вона займала цю посаду протягом цілих 16 років. Подібне регулюється в Німеччині на законодавчому рівні — право на пенсію, порядок її розрахунку і призначення.

Нараховуватися пенсія за роботу в парламенті буде відповідно до Закону "Про депутатів Бундестагу", тоді як за місце в уряді — закон "Про федеральних міністрів".

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ангела Меркель // Getty Images
Ангела Меркель // Getty Images

Ангела Меркель має право на максимальну пенсію, яка становить 65% від зарплати при стажі в парламенті в 31 рік. Вибори в Бундестаг пройдуть 25 вересня 2021 року, до цього моменту жінка буде займати посаду канцлера ФРН.

Нагадаємо, Володимир Зеленський прибув до Німеччини: з ким зустрінеться і що обговорить. Відзначимо, що на даний момент між ФРН і Україною не самі дружні відносини. Зокрема Ангела Меркель і глава французької держави Еммануель Макрон запропонували відновити саміти ЄС-Росії

Як повідомляв "Знай.ua", Меркель зізналася, чим займається її чоловік вночі: "Мені варто було б мати стіни товстіші"

Знай.ua писав, Макрон і Меркель задумали "перекроїти" Шенгенську зону: чим це загрожує заробітчанам