Стало відомо, що в Україні збираються ввести податок на так звані "сумнівні" доходи.

Представники Міністерства фінансів підготували законопроект, в якому йдеться про введення якогось механізму оподаткування такого виду доходів українців. Це станеться, якщо громадяни не зможуть пояснити джерела походження зароблених грошових коштів.

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

Податкова служба зможе зіставити реальних спосіб життя фізичних осіб з наявною інформацією про їх отримані доходи і сплачених податків. Але подібним смогуть зайнятися тільки, якщо народні депутати підтримають цей документ.

Питання з'являться, якщо, наприклад, людина, яка отримує мінімальну заробітну плату, придбає дорогий автомобіль і не зможе пояснити, де були взяті грошові кошти на його покупку. У такому випадку українець повинен буде заплатити податок у розмірі 18% ПДФО і 1,5% військового збору з суми, яка пішла на дороге придбання.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

Це пов'язано з законом "Про податкову амністію", який набуде чинності вже з першого вересня 2021 року, де прописана необхідність даних дій, що підсилюють контроль за доходами українців.

Нагадаємо, як отримати пенсію, якщо у вас немає трудового стажу і книжки: інструкція від Пенсійного фонду

Як повідомляв "Знай.ua", українцям пояснили, як збільшити пенсію вдвічі: "Дієвий рецепт успішних країн"

Знай.ua писав, повернули 3,5 мільйона гривень: десятки українців "вибили" затриману зарплату, кому пощастило найбільше. Все це-завдяки діям державної виконавчої служби.