Уже починаючи з вересня на українців чекає чергове здорожчання продуктів харчування, зокрема це стосується молочних продуктів.
Про це повідомляють Факти ICTV.
Так, стало відомо, що в Україні піднімуться ціни на молочні продукти. Зростання цін прогнозують уже з початку вересня.
Підняття цін на молочні продукти пов'язане з сезонним зниженням надоїв. Виробники кажуть, що йдуть споживачам на поступки, тому поки що здорожчання помірне. Прогнозується, що молочні продукти здорожчають на 5 -7%.

молочка, скріншот з відео
молочка, скріншот з відео

Та навіть попри підняття цін більшість молочних ферм працюють у збиток, проте більше підняти ціну не можуть, адже тоді втратять українського споживача, через засилля на полицях магазинів дешевого імпорту.

До слова, за рік в Україні основні продукти харчування здорожчали на 70-80%. Рекордсмен — соняшникова олія, зараз в середньому літр коштує близько 60 грн.

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

У порівнянні з минулим роком соняшникова олія зросла у ціні на 80%, цукор — на 70%, хліб — на 16%, яйця — майже на 13%. Також подорожчало м’ясо — на 10%.

Нагадаємо, робота мрії на літо в Україні: у яких містах і сферах платять найбільше. У яких містах зросла середня зарплата

Як повідомляв портал "Знай.uа", олія по 60 грн, цукор по 28: українці рахують кожну копійку через шалене зростання цін

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, в Україні злетять ціни на молочку: прощавайте, сирники і латте. Як розповіли в Асоціації виробників молока, основна причина здорожчання - погода.