У наступному місяці вартість соняшникової олії може знизитися, проте незрозуміло на скільки. Про це повідомляє прес-служба "Інститут аграрної економіки".

Як відомо, за останнє півріччя в Україні відчутно зросли ціни на продукти харчування. За даними Держслужби статистики, у червні 2021 року індекс споживчих цін на продукти харчування дорівнював 9,8%, тоді як загалом по країні інфляція становила 9,5%.

Одному з найбільш серйозних підвищень цін піддалося соняшникова олія, вартість якого зросла на вісімдесят відсотків. Проте вже у вересні цього року передбачається зниження вартості соняшникової олії.

соняшникова олія ТМ "Олейна"
соняшникова олія ТМ "Олейна"

Про це повідомив науковий співробітник Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Андрій Педорченко.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він зазначив, що цього року очікується збільшення виробництва соняшнику до 14,2 мільйона тонн, що на вісім відсотків нижче торішніх показників.

Крім цього, ситуація світового ринку передбачає збільшення пропозиції рослинних масел, так як в світі збільшується виробництво сої.

Раніше ми повідомляли, як підвищити несучість домашніх курочок і чи вигідно тримати вдома птицю. Хімічний склад яйця багато в чому залежить від умов, в яких живе птах.

Як повідомляє портал Знай.uа рахунки за комуналку зросли на 35%, подорожчали гречка, м'ясо, картопля, буряк та інші продукти.

Також ми повідомляли, що харків'янин купив пиво з комахами в популярному супермаркеті: відкрив пляшку, а звідти вивалився несподіваний гість.