У мережі розповіли, чому в розпал сезону овочі та фрукти лише дорожчають, і ціни не падають. А також, чому на цьому заробляє не фермер, а сам посередник.

Про це стало відомо завдяки сюжету телеканалу ICTV Факт.

У розпал сезону овочів, фермери виростили величезний урожай, однак, не можуть на цьому заробити. Все через цінову політику, яка зараз є на ринку.

Ринок, фото: Знай.uа
Ринок, фото: Знай.uа

Власники не можуть продати все за вигідною ціною, і згодовують урожай тваринам, або ж зовсім викидають.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Ось, наприклад, фермер їх Херсона вирішив нагодувати овець огірками, так як на базарі не зміг їх продати навіть по гривні за кілограм.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Зараз ціни трохи піднялася, але, продажі все одно йдуть дуже слабо. Всі хочуть дешевше, і збивають ціни. Заробіток аграріїв залежить від фермерів, а ті вимагають знизити ціну овочів.

Овочі / фото: Pixabay
Овочі / фото: Pixabay

У підсумку і виходить, що заробляють далеко не фермери. Стрімко падають ціни і на кавун.

Місцевий фермер каже: "ми купуємо насіння. Ми наймаємо людей. Ми витрачаємо на соляру, і маємо дві гривні. Людина, яка сюди приїхала, найняла вантажника, перевантажили йому, він відвіз до Києва, витратив на соляру тисячу гривень, і продав його по сім".

Цього року фермери кажуть, що весь урожай дешевий, так як його багато. А ось зібрати його буде вже дорого.

Городяни вибирають продукти в супермаркетах, а ті працюють за особливими умовами. Дрібні виробники почали об'єднатися, і самі ставлять ціни на продукцію, намагаючись заробити самим, а не даючи зарплату посередникам.

Нагадаємо, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпустять по домівках

Як повідомляв портал " Знай.ua", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн.

Також "Знай.ua" писав, горить найбільше на планеті звалище шин: загрожує катастрофою для всього світу. Загорілося величезне звалище автомобільних шин