Просто з кордону Закарпатської та Івано-Франківської областей прийшли дуже цікаві новини. Тут, в селищі Чорна Тиса живе унікальний котик на прізвисько Маркіз, у нього дуже відповідальна робота - він ловить змій.

Про це стало відомо завдяки повідомленню журналіста Ярослава Галаса для одного з українських видань.

Кіт Маркіз, фото: zak.depo.ua
Кіт Маркіз, фото: zak.depo.ua

Так сталося, що проливні дощі в цьому гірському селищі спровокували зсув, який пошкодив приватний будинок. У стінах утворилися тріщини, через які почали заповзати різні гадини, в тому числі Карпатські гадюки (або гадюки звичайні).

Це отруйні змії і зрідка їх укус може навіть привести до смерті людини. Одна зі змій, забравшись в будинок, вкусила 82-річну бабусю. Родичі швидко відвезли її в лікарню (укушена рука так розпухла, що збільшилася втричі), у медиків була сироватка проти отрути, тому бабусю врятували.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Гадюка / фото: Ірина Карпець
Гадюка / фото: Ірина Карпець

Кіт Маркіз натренувався полювати на змій. При тому, що через невелику масу тіла укус гадюки для кота може бути смертельним.

"Він це розумів, тому коли змія заповзала у двір, тихо підкрадався до неї, несподівано нападав, хапав за голову і відразу відгризав. За день міг зловити двох-трьох. Бабусі просто не пощастило - коли її вкусила змія, Маркіза не було вдома, ходив кудись по своїх котячих справах", -кажуть господарі.

Цікаво, що змій кіт не їв, тільки вбивав. А декого приносив до хати - хизувався трофеями.

Трофей кота Маркіза, фото: zak.depo.ua
Трофей кота Маркіза, фото: zak.depo.ua

Раніше повідомляли, алергія - не вирок: як "подружити" дитину з котячою шерстю.

Як повідомляв Знай.uа, Аліна Гросу та Роман Полянський здивували українців розвагами: "Cпонсорування шкуродерства".

Знай.uа писав, ремейк Ріккі-Тіккі-Таві: вуличний кіт "ліквідував" змію, яка втекла із зоокуточка.