Боржника з аліментів змусили сплатити понад 150 тисяч на утримання дитини. Про це повідомили у Міністерстві юстиції України.

Як повідомляється, боржник перестав сплачувати аліменти на дитину в лютому 2014 року. Аби примусити його виплачувати гроші на утримання неповнолітньої особи, чоловіка внесли до «Єдиного реєстру боржників». На його рахунки було накладено арешт, а також обмежено його права на виїзд за кордон, користування зброєю, дозволі на полювання та на керування транспортними засобами.

Щоб позбутися обмежень та повернути собі контроль над банківськими рахунками, боржник повністю погасив заборгованість у розмірі 154 381 гривень та додатково сплатив штраф у сумі 54 004 гривень.

Загалом за перше півріччя 2021 року стягнуто з боржників 3,9 мільярда гривень аліментних платежів. З них 784,6 мільйонів гривень стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У коментарях жінки вказують, що навіть таких дій інколи не достатньо для отримання заборгованих аліментів.

«Брехня! Нічого служби не роблять для діток, ми, мами самі тягнемо дітей, а аліментники не платять по 5-6 років. Поки служби ДВС штовхають, вони щось пишуть, але нічого не рухається з шляху, як не було аліментів, так їх і немає. Скоро дитина заміж вийде, а аліментів так і не видать. Так що ні брешіть, таких, як я, мільйон», - обурюється українка.

Нагадаємо, як поставити електронний підпис на"єМалятко".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві лікарі здирали останнє з родичів померлих від вірусу.

Також портал Знай.uа писав, як і де в Україні можна змінити по батькові: інструкція від Мін'юсту.