У середу, 11 серпня, православні віруючі відзначають Різдво святого Миколая Чудотворця. Важливо пам'ятати, що в цей день до Миколи Чудотворця звертаються з різними проханнями і він завжди відповідає тим, хто просить допомоги від чистого серця.

Згідно з інформацією в православному календарі, Святий Миколай був відданий Господу і завжди отримував відповідь на свої щирі молитви. На небі він об'єднався з Господом і посилив з ним зв'язок. Тому, молитви до Святого завжди чує Господь.

Різдво святого Миколая Чудотворця, фото: Facebook
Різдво святого Миколая Чудотворця, фото: Facebook

Миколи Чудотворця вважають покровителем мандрівників і моряків. За життя, він завдяки своїм молитвам воскресив потонулого моряка і заспокоїв сильну бурю на морі. До нього звертаються перед будь-якою поїздкою, щоб все пройшло добре і без перешкод.

Також, до Миколи звертаються батьки і просять своїм дітям вдалого і щасливого шлюбу. Жінка в щирій молитві до Святого може попросити доброго, розумного, чесного і люблячого чоловіка.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У молитвах до Святого віруючі звертаються від щирого серця, з чистими помислами, відкинувши навколишній світ і сконцентрувавшись повністю на словах. Це можуть бути прохання про здоров'я, щастя, удачу і захисту від проблем і лих.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

Молитва до святого Миколая

О всеблагий отче наш Миколаю, пастирю й учителю всіх, хто з вірою звертається під захист твій і теплою молитвою благає тебе: поспіши й захисти отару Христову від вовків, що гублять її. Україну нашу і всяку країну християнську, і весь світ захисти і збережи святими твоїми молитвами від землетрусу наступу чужинців і народних заколотів, міжусобиці; від голоду, пошести, потопу, вогню, меча і наглої смерти всяку людину охорони.

І як помилував ти трьох мужів, що у в’язниці сиділи, та спас їх від гніву царського й кари смертної, так помилуй і нас, що розумом, словом і ділом у темряві гріхів перебуваємо.

Спаси нас від гніву Божого й вічної кари: щоб твоїм заступництвом і поміччю та Своєю благодаттю й милосердям подав нам Христос Бог тихо і без гріха прожити на цім світі, і не засудив нас стояти ліворуч, а сподобив стати праворуч з усіма святими. Амінь.

Раніше повідомляли, Єпископ УПЦ розповів, як Хресний хід об'єднав український народ.

Як повідомляв Знай.uа, у день Пантелеймона Цілителя у всіх храмах УПЦ будуть молиться про лікарів і хворих.

Знай.uа писав, Медовий, яблучний і Горіховий Спас в 2021 році: що можна і потрібно робити за традицією.