У середу, 11 серпня, погода буде випробовувати українців на стійкість: в ДСНС попередили про небезпеку. Град і шквали накриють Південно-східні регіони України, в окремих районах опади зі швидкістю 15-20 м/с (II рівень небезпеки, жовтий), в той же час в деяких областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +24 до +29 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +13 до +16 градусів.

У центральних областях температура вдень від +24 до +29 градусів, вночі – від +14 до +19 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +26 до +29 градусів, а вночі – до +18.

У східних регіонах – вдень від +27 до +33, вночі – від +17 до +22. На півдні температура повітря - від +27 до +31 градусів вдень, нічна – від +18 до +22 градусів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Погода на 11 серпня, фото Укргідрометцентр

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що погода 11 серпня буде переважно сонячною і теплою.

"Гарячий антициклон витіснить опади з України, хіба що на Прикарпатті, в Криму, Запорізькій областях і в східній частині можливі окремі короткі дощі з грозами", - прогнозує синоптик.

У Києві в середу буде сухо і сонячно, температура в столиці до +30 градусів.

Народний прогноз погоди на 11 серпня в Україні

11 серпня відзначається день святого мученика Калинника. Стежили в колишні часи за вівсом на Калинника: якщо стиглий овес вдруге зазеленіє - осінь буде непогожою. У колишні часи існувало таке поняття як "мороки" - це похмурий туманний час, який був характерний для цього дня.

Нагадаємо, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, наскільки спека в Україні підніметься через 30 років: прогнози експертів.