Українці вимагають захистити їх від ризиків руйнування багатоквартирних будинків. Відповідна петиція з'явилася на сайті офісу президента України.

На думку автора звернення, переробка квартир, розташованих на перших поверхах будинків, під нежитлові приміщення на зразок магазинів несе небезпеку для інших жителів таких багатоповерхівок. Адже часто нові власники приміщень переплановують їх, не враховуючи особливостей несучої конструкції будинку.

«У зв'язку з численними фактами викупу квартир на перших поверхах багатоквартирних будинків, виведення їх з житлового фонду, проведення реконструкції з внесенням змін у несучі конструкції і створення ризику обвалення верхніх поверхів без матеріальної відповідальності винних осіб, ввести обов'язкову норму надання дозволу на проведення реконструкції тільки за умови страхування верхніх квартир від ризику обвалення (нерухомість, рухоме майно, життя і здоров'я проживаючих людей)», - пише автор петиції.

Обвал будинку. Фото: odesalivetv
Обвал будинку. Фото: odesalivetv
Обвал будинку. Фото: odesalivetv

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У разі, якщо власник квартири на першому поверсі не виконує вимог, умова реконструкції вважати невиконаним, квартиру конфіскувати і продати на аукціоні з умовою виконання покупцем умови по страховці, або відновленням несучих конструкцій.

Нагадаємо, раніше Майдан обрушився на голови киян:" втомився " слідом за мостами.У Києві на Майдані Незалежності обвалився дах у підземному переході.

Як повідомляє портал " Знай.ua" у Львові городяни скаржаться на аварійний балкон: "падають шматки штукатурки"

Також " Знай.ua " писав, що Кличко принесе в жертву Шулявці багатостраждальний "Більшовик"