У вівторок, 10 серпня, погода заллє грозовими дощами північні, східні і південні області України, але незважаючи на невтішні прогнози, на півдні та сході все ж переважатиме спека до +33 градусів. У зв'язку з негодою синоптики оголосили штормове попередження.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +22 до +25 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +11 до +14 градусів.

У центральних областях температура вдень від +26 до +29 градусів, вночі – від +14 до +17 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +27 до +30 градусів, а вночі – до +19.

У східних регіонах – вдень від +30 до +33, вночі – від +16 до +21. На півдні температура повітря - від +29 до +33 градусів вдень, нічна – від +17 до +20 градусів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Погода на 10 серпня, фото Укргідрометцентр

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що тиждень 9-13 серпня в цілому опиниться в полі підвищеного атмосферного тиску, антициклонального, тому серйозних опадів очікувати не варто.

"Короткочасні грозові дощі 10 серпня через діяльність атмосферного фронту і, так званої, лінії сходження, уздовж якої сходяться вітри різних напрямків і зростає ймовірність дощу, будуть випадати нерівномірно", - повідомила фахівець.

Народний прогноз погоди на 10 серпня в Україні

У цей день вшановується пам'ять Прохора, Никанора, Тимона і Пармена дияконів. В цей час викопують цибулини тюльпанів. За старих часів помітили, що сильне мерехтіння зірок на світанку віщує через два-три дні дощ.

Нагадаємо, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, наскільки спека в Україні підніметься через 30 років: прогнози експертів.