У мережі вирішили звернути увагу українців на проблему з екологією, і все на прикладі популярного серед туристів місця в західній частині України - Вільшанське водосховище.

На сторінці Ukraine is У соціальній мережі Instagram показали,як все там виглядає насправді, без прикрас. На кадрах показали, на скільки там багато сміття насправді, і він стікає разом з водою з річок з верхніх сіл.

Після таких кадрів розумієш, як все можна запустити, і зіпсувати природу тим, що лінь викинути за собою сміття.

Такі місця виживають лише завдяки різним волонтерським організаціям, таким як як "Чисто де", які проводять Еко-пікніки, і прибирають все сміття на різних ділянках.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це і активне проведення часу з приємними людьми, і корисна справа для природи. Приєднатися може до такого кожен.

Нагадаємо, що Вільшанське водосховище називають ще закарпатським морем, адже, води там 80 гектарів, а навколо красиві гори. Ідеальне місце, яке в майбутньому можна було б зробити туристичним, якби не одне але - там, серед гір лежать тонни сміття.

Скидають його туди жителі п'яти старанних сіл. Всього місяць тому в одній громаді з'явився сміттєвоз, але звалища немає жодного. Це заборонено, так як села на території Національного парку.

Активісти просять організувати вивезення вже зібраного сміття, щоб його там стало менше.

Нагадаємо, раніше Політика управління відходами в Києві загрожує екологічною катастрофою. Понад 13 мільйонів тонн отруйних відходів накопичилося навколо Києва на сміттєвих полігонах, що давно перевантажені і не відповідають нормам безпеки.

Як повідомляє портал Знай.uа Україна потопає у смітті, за " чистоту "доведеться заплатити:"у нас немає вибору".Політичний діяч Єгор Фірсов опублікував новий пост, де розповів про важливість сміттєпереробних заводів в Україні.

Також Знай.uа писав, що Українці вимагають побудувати завод з переробки сміття, Екологія під загрозою:"у найкоротші терміни".