Уже в середині літа грядки починають порожніти. Деякі культури вже встигли дати урожай, а тому земля звільняється. Ці ділянки можна використовувати для другого врожаю за сезон - виростити ріпу, редис і дайкон.

Початок серпня - ідеальний час для посадки коренеплодів, оскільки погода ще тепла, а до похолодання і заморозків ще далеко, пише портал Ботаничка.ru.

Для літньої посадки підійде не все насіння. Вибирати його потрібно з урахуванням терміну дозрівання того чи іншого сорту або гібрида. У випадку з ріпою і дайконом найкраще купувати для посадки ранньостиглі і середньостиглі сорти і гібриди. Редис можна брати в тому числі і пізньостиглий.

Вирощування редиски, скріншот: YouTube
Вирощування редиски, скріншот: YouTube

Стартом для посіву є середньостатистичний початок заморозків у Вашому регіоні. Так, відрахувавши від цієї дати 2-2, 5 місяці, ви виберете ідеальний час для висадки насіння.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Перед посадкою не забувайте враховувати, які культури росли на грядці до цього. Все через те, що рослини беруть з грунту певний набір поживних речовин. Якщо садити одну і ту ж культуру з року в рік, то в грунті просто не залишиться мікро - і макроелементів, необхідних для гармонійного росту і розвитку рослин.

Полив городу, фото: скріншот з відео
Полив городу, фото: скріншот з відео

Наприклад, для дайкона, ріпи, редису і всіх інших представників хрестоцвітних кращими попередниками стануть: картопля, морква, бобові, цибуля, часник, салатні, зелені культури. Небажано висаджувати дайкон, ріпу і редис на грунті, де до цього росли близькі родичі по хрестоцвіті сімейства: капуста, рукола, гірчиця, редька.

Нагадаємо, раніше Все тільки починається: дачні лайфхаки, які допоможуть в серпні зібрати "другий урожай"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Для пишних і солодких ягід: головні особливості правильного догляду за кущем малини

Також «Знай.иа " писав, що Для капусти, огірків і квітів: топ кращих добрив для кожного овоча і рослини