Варена кукурудза за цим рецептом виходить найбільш смачною і соковитою. Найкраще, звісно, використовувати, молоді качани.

Свіжі качани можна розпізнати по щільному та зеленому листю. Без них кукурудзу краще взагалі не купувати. Зернятка повинні розташовуватися щільними рядами й мати світло-жовтий відтінок.

Інгредієнти:

  • кукурудза в качанах - 6-8 шт.;
  • вода – 4 л.

Приготування кукурудзи, кадр з відео
Приготування кукурудзи, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Зняти з качанів кукурудзи все листя та відокремити "волоски". Місткість для варіння повинна мати товсте дно. Це може бути емальована, чавунна або алюмінієва каструля великого діаметра.

На дно каструлі покласти частину промитого листя. Заповніть листям все дно, адже чим більше його ви використовуєте при варінні, тим соковитішими й ароматнішими вийдуть качани.

Зверху щільно укласти кукурудзу. Закрити її ще одним шаром листя. Якщо качани не поміщаються цілком в каструлю, то їх необхідно розрізати або розламати на частини. Щоб кукурудза вийшла м'якою, солити її не потрібно.

Залити кукурудзу в каструлі холодною водою так, щоб вона на 2 см покривала вміст. А щоб качани не спливали, зверху можна покласти перевернуту тарілку або закрити кришкою.

Приготування кукурудзи, кадр з відео
Приготування кукурудзи, кадр з відео

Скільки варити кукурудзу?

Час її варіння залежить від сорту і ступеня зрілості й завжди відраховується після початку кипіння. Молоду кукурудзу досить варити 15 хв. А після цього можна ще залишити в каструлі постояти протягом 30 хв.

Кормові, тверді качани вимагають найбільш тривалої термічної обробки. Орієнтуватися потрібно по насиченості кольору зерен - як правило від 40 хвилин до двох годин. Водночас кукурудзу сорту Бондюель досить варити 7-10 хвилин. Готовність кукурудзи можна перевірити, відламавши кілька зерняток і спробувавши їх на смак.

Скрін, відео YouTube Кукурудза
Скрін, відео YouTube Кукурудза

Нагадаємо, вишня в желе замість звичного варення: простий рецепт найкращого десерту до чаю. Оригінальний рецепт приготування вишні в желе

Як повідомляв портал "Знай.ua", огірочки на салат й заготувати на зиму: як правильно поливати овоч, щоб врожай здивував усіх. Правила успішного вирощування огірків

Також "Знай.ua" писав, цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі з допомогою сірників. Як за допомогою сірників вберегти цибулю від хвороб та гнилі