Відомо, що вже в цьому серпні заплановано нове підвищення пенсій, і торкнеться воно військових.

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що понад 400 тисяч літніх людей повинні будуть отримати надбавки за липень (+45%). При цьому військові пенсіонери повинні були отримати ці гроші ще з першого липня, але перерахунок перенесли на цілий місяць. Він стосується тільки тих, кому соцвиплати призначили до 1 березня 2018 року.

Скрін, відео YouTube пенсіонерка
Скрін, відео YouTube пенсіонерка

У червні ПФУ (Пенсійний фонд) провів перерахунок для пенсіонерів, які досі працюють. Близько 300 тисяч осіб отримали підвищення. Вже наступного місяця, з 1 липня 2021 року, встановлювали доплату 100 гривень за тих, кому призначено соціальну виплату по 31 грудня 2020 року (згідно із Законом №1058).

Пенсіонер. Фото: DW.
Пенсіонер. Фото: DW.
Пенсіонер. Фото: DW.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Восени, 1 жовтня 2021 року, збираються передбачити гарантії для пенсіонерів старше 75 років. До 80 років будуть встановлені виплати до 400 гривень на людину, а мінімальний розмір пенсії піднімуть до 2500 грн.

А з початку зими, 1 грудня, підвищать прожитковий мінімум, який спровокує збільшення мінімальної пенсії (до 2600, старше 65 років) за віком, а також доплати за стаж понад норму.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Нагадаємо, "Рука допомоги" дітям і пенсіонерам: у Мінсоцполітики пояснили, що зміниться з 1 вересня

Як повідомляв "Знай.ua", Українки зможуть вийти на пенсію о 45: кому світять виплати на 15 років раніше

Знай.ua писав, в Мінсоцполітики розповіли, як підвищити пенсії на 25 відсотків: "600 тисяч людей втрачає можливість..."