Українцям нагадали, що можна зробити з монетами, які вийшли з обігу. Адже відомо, що монети номіналом "1", "2" і "5" копійок вже майже два роки не приймаються до оплати.

Про це розповіли в пресслужбі НБУ в соцмережі Фейсбук.

Так, якщо у вашому гаманці ще залишилися монети номіналом "1", "2 " і "5" копійок - їх ще можна безкоштовно обміняти і без обмежень на банкноти і монети всіх номіналів, що знаходяться в обороті, в сумах кратних 10 копійкам.

копійки
копійки

Так, такі монети можна обміняти до 30 вересня 2022 року включно.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Обміняти їх можна в Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен банк, ПУМБ, Укрсиббанк).

"Також звертаємо Вашу увагу, що триває обмін і монет 25 копійок і всіх банкнот гривні старих зразків до 2003 року, вилучених з готівкового обороту", - йдеться в повідомленні.

Обміняти їх можна:
▪ до 30 вересня 2021 року в будь-якому банку та НБУ;
▪ до 30 вересня 2023 року в НБУ та уповноважених банках.

Нагадаємо, для обміну зношених або пошкоджених банкнот і монет необхідно звернутися в будь-який банк України або регіональні підрозділи грошового обігу НБУ.

Касир банку повинен приймати для обміну банкноти:

  • які мають ознаки значного зносу або пошкодження, потертості, забруднення, відбитки штампів, надриви і надрізи, отвори, відірвані краї або кути;
  • зберегли цілу частину площею не менше 55% свого початкового розміру;
  • розірвані (розрізані на дві частини, на яких збереглися обидва однакових номери і серії, і загальна площа цих частин не менше 55% .

Нагадаємо, раніше Долар по 30: українців приголомшили валютним прогнозом

Як повідомляє портал «Знай.иа» Зарплати українців зростуть майже на 20%: в НБУ обіцяють багатий 2022 рік

Також «Знай.иа " писав, що Курс валют на 5 серпня: долар і євро воскресли, поки гривня благає про пощаду