Відома українська синоптик Наталка Діденко попередила про наближення дощів і гроз вже цього тижня. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, грози завтра, 5-го серпня, пронесуться над Німеччиною, Центральною Європою, долетять до Хорватії і увірвуться в Україну.

Відповідно, у західних областях, на Півночі та подекуди у центральній частині України очікуються короткочасні дощі та грози. Вони йтимуть місцями, зі шквальним вітром.

Схід, Південь та східні райони Центру очікує суха спекотна погода з температурою повітря до 28-33 градусів вище нуля.

Північ та більшість центральних областей очікує 25-29 градусів тепла, а в західній частині регіону – 22-27 градусів вище нуля.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«У Києві у четвер пройде дощ, прогримить гроза. Максимальна температура повітря становитиме 26-27 градусів тепла», - обіцяє Діденко.

До п’ятниці дощі в столиці посиляться, аж до шквалів.

Більша частина території України поки що залишається у полоні спеки.

«Тому укладайте свої робочі та ледачі плани згідно прогнозу погоди. І не забувайте насолоджуватися, власне, самою погодою. Кому не підходять поточні метеорологічні умови - можна надати перевагу роботі он-лайн і у вікно навіть не визирати», - порадила синоптик.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, наскільки спека в Україні підніметься через 30 років: прогнози експертів.