На офіційній сторінці Міністерства закордонних справ України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про порушників правил перебування в нашій країні.
У публікації йдеться, що подібних зловмисників збирається штрафувати Держприкордонслужба. Так, 7 серпня 2021 року, набирає чинності постанова Кабміну "Про внесення змін до пункту 2 постанови №259 від 18 березня 2020 р.".

Прикордонники, фото: Facebook
Прикордонники, фото: Facebook

"Внесені зміни скасовують норму постанови Кабміну, відповідно до якої всі іноземці, які порушили термін перебування на території України в період або внаслідок встановлення карантину, звільнялися від адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП", - йдеться в пості.

Прикордонники / фото : facebook.com/zahidnuy.kordon
Прикордонники / фото : facebook.com/zahidnuy.kordon

Тепер, коли постанова набуде чинності, від адміністративної відповідальності можуть бути звільнені лише іноземці, які не мають можливості виїхати за межі України, або ж у них відсутня можливість звернутися до підрозділу Держміграційної служби або відповідних органів, щоб написати заяву про продовження терміну перебування в нашій країні через карантин.
В іншому випадку буде виставлено штраф у розмірі від 1700 до 5100 гривень.

Нагадаємо, в МЗС України закликали українців відмовитися від турецьких курортів: "Є жертви"

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", МЗС України змусив організаторів Олімпіади в Токіо вибачитися за Крим: помилку терміново виправили на карті

Знай.ua писав, в Туреччині затримали судно з українцями: моряки заарештовані, подробиці НП