Блогерка Лера Виноградова опублікувала на Youtube корисне відео, в ході якого розповіла про найважливіші питання, що стосуються життя в Польщі - ціни на продукти, квартиру і комуналку, мобільний зв'язок, транспорт, одяг, Косметичні послуги та їжу в закладах.

Вона відразу ж зазначила, що грунтується тільки на особистому досвіді, скільки приблизно витрачає разом з чоловіком. Кілька місяців поспіль вони витрачають близько тисячі злотих на супермаркети, купуючи не тільки їжу, але і миючі засоби, побутову хімію, серветки.

Віза в Польщу
Віза в Польщу

Вартість оренди квартири на двох, в Кракові, десь 1500-2500 злотих на місяць. На думку дівчини, Комуналка в Польщі вища, ніж в Україні. Електрика вийшло 122 злотих (десь 900 гривень), холодна вода-35 злотих (250 гривень), гаряча вода - 72 злотих (531 грн), за опалення платять щомісяця 127 злотих (937 гривень). Інтернет і кабельне телебачення обходяться в 40 злотих/місяць. Якийсь "Фонд ремонту будинку" (обслуговування будинку, охорони, прибиральників) обійдеться в 200 злотих.

люди в Польщі, скріншот з відео
люди в Польщі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Кракові 20-хвилинний квиток в громадському транспорті коштує 4 злотих, 60-хвилинний - 6 злотих, а якщо вам потрібно їхати 90 хвилин, то це цілих 8 злотих. У підсумку виходить близько п'яти тисяч злотих (36300 грн) на продукти та інше.

Нагадаємо, українці масово їдуть на заробітки до Польщі: що пропонують роботодавці і скільки платять

Як повідомляв "Знай.ua", цукор, масло і хліб: що буде з цінами на продукти в Україні восени

Знай.ua писав, відпустка без перешкод: як і коли правильно купувати путівки до Туреччини та Єгипту, Поради для українців