23 серпня Міжнародний валютний фонд виділить українському уряду понад 2,7 мільярда доларів, які підуть на підтримку державної економіки та ліквідацію наслідків пандемії COVID-19. Про це повідомив прес-секретар президента України Сергій Нікіфоров під час брифінгу.

Рішення про виділення коштів було прийнято після телефонної розмови президента Володимира Зеленського з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою минулого тижня. Загалом, це рішення було прийнято в рамках загальної фінансової допомоги іншим країнам у подоланні коронакризи. Між ними буде розподілено спеціальне право запозичення на суму 650 мільярдів доларів, що є найбільшим розподілом коштів за всю історію МВФ.

"Розподіл СПЗ послужить на благо всіх держав-членів, допоможе задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме посиленню стійкості і стабільності світової економіки. Особливо це допоможе нашим найбільш вразливим державам-членам, яким важче впоратися з наслідками кризи, викликаної COVID-19", - сказала Георгієва.

Президент України висловив подяку Міжнародному валютному фонду та Кристаліні Георгієвій за надані кошти.

"Це стане хорошим подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризису і стимулювати нашу економіку", - розповів Зеленський.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У свою чергу, прес-секретар Сергій Нікіфоров заявив, що у вересні варто очікувати приїзд делегації МВФ.

"Якщо місія залишиться задоволеною, в чому ми не сумніваємося, Україна буде і надалі отримувати інші транші за програмою stand by," - сказав Нікіфоров.

Нагадаємо, за даними Організації Об'єднаних Націй, став відомий перелік продуктів, які подорожчали найбільше за останні 10 років.

Тим часом, відомий академік Віталій Журавський заявив, що офіс президента та Зеленський особисто займаються судовим процесом над Віктором Медведчуком.

Крім того, відома політикиня Інна Богословська заявила, що "Ми пішли зі страшної системи, тоталітарної радянської влади, і в нас філософія рабів залишилася".