В Україні змінили правила перетину державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду. Про це розповіли у Міністерстві внутрішніх справ України.

Як зазначається, вже з 5 серпня змінюються правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду. Це пов’язано з дією карантину, введеного через пандемію коронавірусу.

«І громадяни України, й іноземці, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції. Строк самоізоляції становить 10 днів та розпочинається через 72 години з моменту перетину. Дана норма не стосується осіб, які прибули з Росії, Індії та перебували на їх території більше ніж сім днів протягом останніх 14 днів. Для них строк самоізоляції – 14 днів», - розповіли у МВС.

Разом із тим, вимога про самоізоляцію не поширюється або припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту. Здавати тест потрібно після перетину державного кордону. Однак для приїжджих з Росії чи Індії ця норма не діє, вони все-одно залишатимуться на карантині.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Для громадян можна зробити і послаблення! Ось у мене дому немає, якщо повернуся в Україну, потрібно шукати знімне житло, це за один день не робиться, а грошей на готелі немає, і що робити?», - обурюються в коментарях деякі українці.

Нагадаємо, раніше Євросоюз дозволив українцям в'їзд без ПЛР-тестів і вакцинації: куди можна поїхати " голим"

Як повідомляє портал "Знай.ua" Чехія терміново шукає українських заробітчан: пропонують від 13 до 90 тисяч

Також "Знай.ua" писав, що Зелене світло заробітчанам і туристам? Європа відкрила кордони для українців, головні правила в'їзду