Перша леді України Олена Зеленська розповіла про те, як просувається побудова безбар'єрного простору в Україні. Зокрема, йдеться про інфраструктуру легендарного острова Хортиця в Запоріжжі. Новий пост з'явився на сторінці першої-леді в соціальній мережі Instagram.

«Ви колись були на Хортиці? В місці української сили з особливою енергетикою та неймовірними краєвидами. Вам точно буде цікаво побачити ті трансформації, які зараз переживає острів: він стає сучасним, комфортним для відвідувачів, безбар’єрним… Зараз тут проводять роботи з реконструкції музею, який був зачинений останні сім років. Вже відбудовано Козацьке коло, місце для проведення концертів, фестивалів і форумів», - розповіла вона.

Дружина президента також додала, що на пагорбі, з якого відкривається панорама Дніпра та Запоріжжя, облаштовують доступний підйом.

«Нарешті дістатися вершини зможе кожен – без сторонньої допомоги. І літні люди, й батьки з дитячими візочками, і люди на колісних кріслах. Для перепочинку влаштують спеціальні зупинки. Тобто буде не лише цікаво, а й зручно», - пообіцяла вона.

Крім того, Олена Зеленська зібралася особисто відвідати острів після реконструкції.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Скрін, Instagram Олена Зеленська
Скрін, Instagram Олена Зеленська

Скрін, Instagram Олена Зеленська
Скрін, Instagram Олена Зеленська

«З нетерпінням чекаю на поїздку, щоб побачитися з островом, який сповідує філософію безбар’єрності та ділиться своєю силою з усіма – завжди, легко, скрізь. Островом, який стає зрозумілим, доступним, сучасним, але водночас зберігає свій унікальний історико-культурний код. Вірю, що цей об'єкт може стати символом безбар'єрності!», - додала Перша Леді.

Скрін, Instagram Олена Зеленська
Скрін, Instagram Олена Зеленська

Скрін, Instagram Олена Зеленська
Скрін, Instagram Олена Зеленська

«Ми були там навесні, але на жаль пізно приїхали і там все було закрито, але природа просто як в казці. Там дійсно особлива енергетика. Я не можу це описати словами, там на душі спокійно стає», «Ще до пандемії ми возили іноземних туристів у тур Україною, Хортиця - одне з місць, яке найбільше вразило іноземців і більше за все українські соняшникові поля», - додають у коментарях українці.

Нагадаємо, Олена Зеленська знайшла вірних друзів України в Литві: "Зміцнимо наші зв'язки"

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський терміново збирає Раду через канабіс

Знай.ua писав, Володимир Зеленський прибув до Німеччини: з ким зустрінеться і що обговорить