28 липня 2021 року аномально високі температури повітря спровокували і поширили вогонь в південних регіонах Туреччини, там де розташовуються неймовірно популярні для українців туристичні об'єкти — це стосується провінцій Анталья, Мерсін, Адана і Мугла.

Зараз там триває боротьба з вогнем, уряд передбачає навмисні підпали, і навіть ловить передбачуваних винуватців події. Навіть місцеві жителі почали виходити зі зброєю, щоб "патрулювати" вулиці і перевіряти проїжджаючі машини.

Пожежі в Туреччині, фото: Telegram
Пожежі в Туреччині, фото: Telegram

І поки увага всього світу спрямована на боротьбу з вогнем в Туреччині, від катастрофічних пожеж страждають жителі Якутії, які змушені перебувати в темряві цілодобово. Вдень місцеві не бачать сонця через смог, адже там ліс горить вже більше двох тижнів. Постраждало десь 3 мільйони гектарів, з неба падає попіл, який можна сплутати зі снігом.

Пожежі в Якутії, скріншот: Telegram
Пожежі в Якутії, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Пожежі в Якутії, скріншот: Telegram
Пожежі в Якутії, скріншот: Telegram

"Два мільйони гектарів лісу горить. Мільярди дерев назавжди будуть знищені, мільйон тварин згоряють живцем, цілі покоління тварин помруть, повністю порушиться харчовий ланцюжок. Люди в містах задихаються від диму і з кожним днем його стає все більше. Але не забувайте, що гасити це "економічно недоцільно". Дійсно, наср*ть на велику екологічну катастрофу. А ось купити віллу за кордоном - це економічно виправдано", - прикріпив один з користувачів в коментарях.

Нагадаємо, переляканий кошеня застрягло в бетонній пастці, рятувальники ще такого не бачили - одна голова стирчала

Як повідомляв "Знай.ua", в Туреччині почали затримання підозрюваних у підпалах: ліси у вогні, рятують як можуть

Знай.ua писав, нещасний випадок чи диверсія? Під Одесою потужний вогонь охопив нові склади, палахкотить цілий гектар