В Одеській області виявили поставки небезпечних спецій з Польщі. Про це розповіли в ГУ Держспоживслужби в Одеській області.

Як повідомляється, мова йде про Камеді ріжкового дерева, в якій виявили токсичну речовину – етиленхлоргідрин. Ця речовина вражає печінку, селезінку і завдає шкоди підшлунковій залозі.

Особливо небезпечними для людей є пари цієї речовини. При цьому саму камедь бобів ріжкового дерева під кодом (Е410) широко використовують в приготуванні морозива, заморожених десертів, вершкових сирів, соусів і в хлібопекарській промисловості.

При покупці цієї харчової добавки потрібно звертати увагу на маркування – небезпечною є продукція польської компанії під назвою F. P. H. KRISTKĄDZIELAWA, Gorbunkov SP.z o.o., Dąbrowa Tarnowska.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

На території України товар отримали і поширили в ТОВ "Смаки Полісся". Ця фірма числиться в місті Новоград-Волинський Житомирської області, за адресою вулиця Героїв Майдану, 3.

У Держспоживслужбі просять уважних громадян повідомляти, якщо продукція зазначеної фірми буде знайдена на полицях магазинів.

Нагадаємо, раніше Українцям показали, як" брешуть "прилади з вимірювання сатурації на прикладі банана:"жити буде". У Харкові місцеві "дослідники" вирішили виміряти рівень насичення киснем і пульс банана.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українка розрізала кавун з Сільпо і оторопіла: "як думаєте, чим вони напхані?" Покупниця показала, який кавун їй продали в супермаркеті

Також «Знай.uа " писав, що Львів'янка знайшла в рибі з магазину глисти, що відклали яйця: у скумбрії " зародилося друге життя". Українці поскаржилися на покупку в одному з магазинів міста Львів. Доповненням до скумбрії стали глисти і їх яйця.