Зараз в Туреччині вирують масштабні лісові пожежі через сильну спеку, які дісталися тепер до курортних містечок Мармаріс і Анталія.

У деяких регіонах довелося вдатися до евакуації населення, так як пожежі досягли величезної сили. Повідомляється про трьох загиблих, а також про ста осіб, які звернулися до медпрацівників за допомогою.

Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram
Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram

Страждає не тільки мирне населення, а й житлові будівлі — 80%. І гектари лісу. Але турецька влада заявляє, що туристам не потрібно ні про що турбуватися, так як вогонь від лісових пожеж охопив віддалену територію, далеко від пляжів. Але з часом в мережі з'явилося безліч відео, в яких люди скаржаться, що дихати практично нічим, а міста затягнуті димом.

Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram
Лісові пожежі в Туреччині, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Відео з місця подій. Ми в басейні, а ось що відбувається на небі", - каже туристка на відео.

"Відпустка, після якої доведеться йти в іншу відпустку", "Відпочивайте в Карпатах - там давно немає лісу і горіти там нічому😆", "Шкода. Дуже красива природа в Мармарисі. Мені там подобалося навіть більше ніж на ПБК", "Шкода природу Туреччини. Красиво там. І бережуть вони її. Хтось підпалив, напевно", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, через збір врожаю в Україні активізувалися пожежі на полях: знищено гектари пшениці та трактори

Як повідомляв Знай.ua, вогонь поглинув турецьку Анталію: безпросвітний дим накрив готелі з туристами

Також Знай.ua писав, спортивний літак впав на житловий будинок і спалахнув: 4 людини загинули