У Міністерстві соціальної політики заговорили про якісні сервіси, які надають можливість швидко і без черг отримувати необхідну соціальну допомогу.

Про це стало завдяки виступу заступника Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій, та цифровізації Валерія Бушкова. Головні його тези виділили, і опублікували на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook.

Він зупинився на питаннях цифрової трансформації соціальної сфери, а також підкреслив, що в країні має відбутися підвищення рівня соціальних сервісів для громадян.

"Спрощуються процедури оформлення тих чи інших видів соціальної підтримки. Все більше можливостей зробити це дистанційно, без відвідування соціальних установ. Яскравий приклад-сервіси веб-порталу Пенсійного фонду, зокрема, "електронна трудова книжка" і "автоматична пенсія" - говорій Валерій Бушков.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

За словами Валерія Бушкова, ПК "соціальне суспільство" використовується вже в 1421 територіальній громаді і головне завдання полягає в тому, щоб на рівні кожної громади її жителі могли звернутися за отриманням будь-яких соціальних виплат, пільг, послуг.

Найближчим часом у міністерстві планують забезпечити цифровізацію ще 20 соціальних послуг, серед яких буде навіть оформлення житлової субсидії. Вже наступного року, в Україні має бути єдине інформаційне та операційне середовище соціальної сфери, яким користуватимуться всі органи та структури, зокрема ЦНАПи.

Нагадаємо, раніше Від 2000 До 3854 Гривень: у Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій на 45% для окремих категорій

Як повідомляє портал Знай.ua Понад 400 тисяч українців отримають надбавку до пенсій: кому і наскільки пощастило

Також Знай.ua писав, що У Мінсоцполітики вирішили долю дітей з інвалідністю: отримають шанс на повноцінне життя