Для всіх дорослих і свідомих українців, які виховують дітей шкільного віку, з'явилися важливі новини. З'явилася пропозиція вчити дітей з початкових класів правилам, яких повинен дотримуватися пішохід. Автор звернення аргументує це тим, що зараз в школах вчать тільки: "червоний - стій, а зелений - йди".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Пішохідний перехід, скріншот із відео
Пішохідний перехід, скріншот із відео

"Я пропоную дітей з молодших класів навчати правилам дорожнього руху для пішоходів. В майбутньому це їм обов'язково знадобиться, вони будуть обізнані в проведенні на дорозі, будуть хоч трохи розуміти наслідки своїх дій.

У школах зараз навчають тільки, що на червоний переходити і не можна, а на зелений можна, а чому не навчають, що пішохідний перехід створено для не для того щоб через нього на велосипеді переїжджати, а встати і перейти, не порушуючи правил дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Наша влада хоче ввести нові знаки на яких пішохідний перехід можна переїжджати на велосипеді, а уявіть ти швидко починаєш їхати на переході і водій просто не встигне загальмувати, в результаті йому в кращому випадку штраф, а "вело-пішохід" до лікарні, добре якщо з легкими травмами, а якщо з важкими?

Нам потрібно міняти не знаки дорожнього руху, а розуміння людей про те, що вони роблять неправильно, вчити з дитинства.", - пише Софія Дорошенко.

Також важливо зазначити той факт, що для офіційного розгляду главою держави петиція повинна зібрати 25 тисяч унікальних підписів від громадян.

Петиція Софії Дорошенко, скріншот: president.gov.ua
Петиція Софії Дорошенко, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, водіям хочуть посилити покарання за ДТП і дрифт на дорозі: "Вийде на волю в 35, а хтось втратив життя назавжди".

Як повідомляв Знай.uа, два метри у висоту, небезпека для людей і тварин: поля і городи українців заполонила отруйна рослина.

Знай.uа писав, жодних клітин: Євросоюз змусить дати більше свободи курям і кроликам.