Кабінет Міністрів України на засіданні 28 липня зафіксував до 31 серпня діючий тариф на електроенергію на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Кабмін заявив про намір тимчасово продовжити термін дії механізму ВСО (покладання спеціальних обов'язків учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії).

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

Це означає, що впровадження ринкових тарифів на електроенергію для побутових споживачів відбудеться не з 1 серпня, як планувалося раніше, а з 1 вересня 2021 року. Остаточне рішення буде прийнято на найближчому засіданні членів уряду.

Якщо Кабмін затвердить продовження терміну дії ВСО, то до кінця літа поточного року в Україні збережеться тариф на електроенергію 1,68 гривень за кВт-год. Як стверджують експерти, діючий тариф приблизно вдвічі нижче реальних ринкових цін на електрику.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Разом з усіма зацікавленими сторонами ми працюємо над тим, щоб збалансувати ринок електроенергії", - сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Українцям розповіли, що споживачів поділять на чотири категорії залежно від обсягів споживання (до 100 кВт·год; 100-300 кВт·год; 300-500 кВт·год, від 500 кВт·год).

За даними аналітиків, після скасування дії механізму ВСО в Україні ціни на електроенергію зростуть приблизно до 3-3,5 грн за кВт-год. Якщо раніше керівництво держави планувало підвищити тарифи на електроенергію для побутових споживачів поступово в кілька етапів до 2023 року, то нинішня ситуація на ринку, коли компанії терплять багатомільярдні збитки, вимагає прискорити процес.

Електроенергія, кадр з відео
Електроенергія, кадр з відео

Нагадаємо, що українських водіїв змусять платити за "асфальт": скільки втратимо на дорогах

Як повідомляв Знай.uа, платіжки по комуналці зросли на 70%, українці масово переходять на своє опалення: "Не по кишені"

Також портал Знай.uа писав, масло по 100 грн? Які продукти в Україні подорожчають восени