Україна посилила правила в'їзду на свою територію. Причина в поширенні індійського штаму COVID - 19 "Дельта", передає портал ТСН .

Вперше "Дельту" виявили в Україні 23 червня. Інфікованих було двоє. У світі цей штам називають "індійським".

За прогнозами, до закінчення літа " Дельта "пошириться на 90% від усіх вірусів COVID-19, які" ходять " в Європі.

28 липня на засіданні уряду виступив голова МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що на український кордон повернеться ПЛР-тестування.

"Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, які набудуть чинності через сім днів після офіційного опублікування, щоб знизити можливість поширення вірусу на території України, - повідомив він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Віктор Ляшко, фото: скріншот з відео
Віктор Ляшко, фото: скріншот з відео

Для вакцинованих людей діятиме спрощена система перетину кордону. Якщо українець має щеплення, він може уникнути самоізоляції.

В іншому випадку йому запропонують встановити додаток" дія вдома " і протягом 72 годин можна здати ПЛР-тест, отримавши негативний результат. Якщо тест підтвердиться, то він буде змушений пройти самоізоляцію або лікування.

Для іноземців потрібно два щеплення, щоб пройти спрощену систему перетину кордону.

Нагадаємо, раніше По Україні йде хвиля закриття десятків шкіл: батьки виходять на страйки і "атакують" Верховну Раду

Як повідомляє портал «Знай.uа» Індію "пожирає" спалах коронавірусу, тіла спалюють прямо на вулиці: "більше крематоріїв..."

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу. Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив про те, що діти повинні йти в школу. Новий навчальний рік у МОН традиційно планують розпочати 1 вересня.