У курортному селищі на Волині стався конфлікт між власниками баз відпочинку та місцевою владою. Там виявили з десяток фактів незаконного приєднання до каналізаційних мереж, фекальні води просто витікали з люків, потрапляючи в ґрунт, розповіли в сюжеті «Факти ICTV».

На ріки нечистот і сморід з каналізаційного колодязя поблизу села Світязь поскаржилися відпочивальники.

«Какашки біжать, стікають у воду. І що це? Безпечно? Ні, небезпечно! Ми всі – живі люди, у нас є діти, онуки, правнуки. Не можна забруднювати, ми тут живемо», - скаржиться відпочивальниця.

Комунальники з’ясували, що власники бази відпочинку незаконно врізалися до каналізації, яка ще навіть не введена в експлуатацію. І зливають туди усі нечистоти.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

«Найбільше це загрожує природі. Каналізаційні насосні станції ще не працюють. Він не відкачує сюди, на очисні споруди. І воно все через верх люку дренує на поверхню», - каже підрядник Віталій Яльницький.

Власниця турбази переконує, що то не вона, а сусідка. Хоча видно, що вода, яка зливає нечистоти в колодязь, виведена саме від неї.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

«В мене септиків багато. Кожен день викачую. Я не врізана в каналізацію – я просто поглушила всі туалети», - стверджує вона.

Таких турбаз багато і в Шацьку – там також виявили десяток незаконних втручань у мережу. За сезон тут приймають сотні тисяч туристів, та місцевих бізнесменів цікавить тільки заробіток.

Проблема підключення турбаз до каналізації назріла ще два десятки років тому, адже в селищах досі користуються вигрібними ямами.

Нагадаємо, Дельфін влаштував яскраве шоу туристам у Чорному морі: навіть медузи закохалися

Також Знай.uа писав Жінка у курортній Кирилівці провалилася у яму з медузами, ледь витягли: "Не дай Боже, дитина!"

Як раніше повідомляв Знай.uа Полчища медуз на Азовському морі вивозять екскаваторами, тхне безбожно: відпочинок зіпсовано