Другий місяць літа підходить до свого фіналу, а це говорить про те, що вже незабаром прийде "оксамитовий" сезон відпусток, а також час, коли можна порадувати себе смачними плодами, які прийнято називати "Херсонський десерт". Саме так, цього разу за допомогою порад експерта ми дізнаємося, як правильно обрати кавун.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперт з якості харчових продуктів Олена Сидоренко впевнена, що якісний кавун повинен мати дозріле насіння, солодкий смак і чіткі смуги на шкірці.
"Я б порекомендувала почекати хоча б до початку серпня, а краще до середини серпня, коли виробники українських органічних кавунів будуть готові відправляти нам свою продукцію. Тоді можна спокійно ласувати досхочу. А зараз можна пробувати", - заявила Олена Сидоренко.
За її словами, це пов'язано з тим, що в імпортованих кавунах, які зараз можна придбати в Україні, вміст нітратів, пестицидів та інших хімічних речовин може перевищувати норму.
Головні правила вибору кавуна за версією Олени Сидоренко:
- не купувати кавун біля доріг, оскільки цей продукт швидко вбирає в себе небезпечні речовини;
- стебло не повинно бути зовсім засохлим і в'ялим. Це ознака того, що кавун довго зберігався;
- при стисненні кавун повинен давати характерний резонансний звук. Це ознака того, що він стиглий;
- смугасті кавуни повинні мати чіткі рівні смуги;
- насіння повинно бути дозрілим. Якщо це не так, кавун міг пройти "інтенсифікацію";
- кавун повинен мати солодкий смак;
Також не слід доїдати 0,5-1 сантиметра біля шкірки, так як вона містить велику кількість хімічних сполук. У той же час експерт помітила, що всі ці рекомендації є відносними і діють не завжди. Так що необхідно уважно стежити за тим, що ви купуєте.
Раніше повідомляли, українець знайшов у супермаркеті "кладовище" помідорів: з таким борщем і отрута не потрібна.
Як повідомляв Знай.uа, киянка купила м'яса на вечерю, а відкривши пакет ледь не задихнулася: такий стейк завоняет всю кухню.
Знай.uа писав, з 2, 99 до 17, 95 гривень: як змінилися ціни на кавуни за кілька років.