Другий місяць літа підходить до свого фіналу, а це говорить про те, що вже незабаром прийде "оксамитовий" сезон відпусток, а також час, коли можна порадувати себе смачними плодами, які прийнято називати "Херсонський десерт". Саме так, цього разу за допомогою порад експерта ми дізнаємося, як правильно обрати кавун.

Експерт з якості харчових продуктів Олена Сидоренко впевнена, що якісний кавун повинен мати дозріле насіння, солодкий смак і чіткі смуги на шкірці.

Кавуни, кадр з відео
Кавуни, кадр з відео

"Я б порекомендувала почекати хоча б до початку серпня, а краще до середини серпня, коли виробники українських органічних кавунів будуть готові відправляти нам свою продукцію. Тоді можна спокійно ласувати досхочу. А зараз можна пробувати", - заявила Олена Сидоренко.

За її словами, це пов'язано з тим, що в імпортованих кавунах, які зараз можна придбати в Україні, вміст нітратів, пестицидів та інших хімічних речовин може перевищувати норму.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Головні правила вибору кавуна за версією Олени Сидоренко:

- не купувати кавун біля доріг, оскільки цей продукт швидко вбирає в себе небезпечні речовини;

- стебло не повинно бути зовсім засохлим і в'ялим. Це ознака того, що кавун довго зберігався;

Скрін, відео YouTube кавун
Скрін, відео YouTube кавун

- при стисненні кавун повинен давати характерний резонансний звук. Це ознака того, що він стиглий;

- смугасті кавуни повинні мати чіткі рівні смуги;

- насіння повинно бути дозрілим. Якщо це не так, кавун міг пройти "інтенсифікацію";

- кавун повинен мати солодкий смак;

Також не слід доїдати 0,5-1 сантиметра біля шкірки, так як вона містить велику кількість хімічних сполук. У той же час експерт помітила, що всі ці рекомендації є відносними і діють не завжди. Так що необхідно уважно стежити за тим, що ви купуєте.

Раніше повідомляли, українець знайшов у супермаркеті "кладовище" помідорів: з таким борщем і отрута не потрібна.

Як повідомляв Знай.uа, киянка купила м'яса на вечерю, а відкривши пакет ледь не задихнулася: такий стейк завоняет всю кухню.

Знай.uа писав, з 2, 99 до 17, 95 гривень: як змінилися ціни на кавуни за кілька років.