28 липня 2021 року в Україні православні громадяни вшановують пам'ять святого князя Володимира.

Цієї середи відзначається день Хрещення Київської Русі, тоді як Святого вважають покровителем представників правоохоронних органів і військовослужбовців.

ікона князь Володимир
ікона князь Володимир

Його просять про зцілення від всіляких важких хвороб, зокрема, від сліпоти. І роблять українці це перед іконою рівноапостольського князя Володимира Хрестителя.

Щоб він зміцнив віру християн, припинив внутрішню розбіжність і врятував їх від ворогів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

28 липня, в середу, ні в якому разі не можна працювати в полі. Бо на цьому місці розгулюють темні сили. Відсутня необхідність займатися домашніми справами в цей день, також землеробством і важкою працею.

Церква, скріншот: Youtube
Церква, скріншот: Youtube

І вважається величезним гріхом, якщо ви влаштовуєте сварки, заздрите, ображаєте, проявляєте негатив або зліться протягом цього дня.

А ще відмовтеся від зловживання алкоголю, не влаштовуйте різні гуляння і не переїдайте.

***

О великий угоднику Божию, Рівноапостольний княже Володимирі! Зглянься на немочі наші і умоли Премилосердаго Царя Нєбєснаго, хай не прогнівається на ни зело і так не погубить нас з беззаконьми нашими, але так помилує і спасе нас по милості Своїй, так всадить в серця наша покаяння і рятівний страх Божий, нехай просвітить Своєю благодаттю розум наш, во еже оставити нам стежки злочестивість і на шлях спасіння обратитися, неухильно ж заповіді Божого творити і устави Святої Церкви соблюдати. Молі, благосерде, Чоловіколюбця Бога, нехай явить нам велику милість Свою: нехай позбавить нас від смертоносних хвороб і від усякого зла, нехай збереже і врятує рабів Божих (Імена) від усіх підступів і наклепів ворожих і так всі ми сподобимося з тобою вічного блаженства, хваляще і звеличує Бога на віки віків.

Князь Володимир, скріншот
Князь Володимир, скріншот

Нагадаємо, більш 350 тисяч вірян взяли участь у хресній ході УПЦ до Дня Хрещення Русі

Як повідомляв "Знай.ua", робили не для церкви: історики ламають голови над таємницями найдавнішої Західноукраїнської ікони

Знай.ua писав, молитва до Архангела Гавриїла: ці слова захистять ваш будинок і близьких від нещасть